top of page
Diget mod Hummingen ©Christiane Paaske

LANDSBYER

Vi er stolte af vores landsbyer og har dyb respekt for den arv, vi har arvet. Vores mål er at efterlade et velfungerende samfund til vores børn og fremtidige generationer.

På vores hjemmeside kan du læse om hver enkelt landsby, de historier, der er blevet fortalt gennem generationer, og de begivenheder, der har formet det samfund, vi lever i i dag.

LOKALHISTORISKE ARKIV

Her kan du søge i de historiske arkiver, som er fyldt med gode historier, minder og viden om fortiden i vores lokalområde.

 Arkiverne drives af både ulønnede og lønnede medarbejdere i Lolland Kommune, alle med et stort lokalt kendskab og engagement. Især rummer arkivernes billedsamlinger mange spændende fotos fra fortiden og helt op til i dag.
Rudbjerg Våbenskjold
Sydlolland Våbenskjold
arninge.PNG

Arninge

Arninge Sogn er et sogn i Lolland Vestre Provsti (Lolland-Falsters Stift).

I 1800-tallet var Arninge Sogn et selvstændigt pastorat. Det hørte til Lollands Sønder Herred i Maribo Amt. Arninge sognekommune blev ved kommunalreformen i 1970 indlemmet i Rudbjerg Kommune, der ved strukturreformen i 2007 indgik i Lolland Kommune.

tillitze.PNG

Tillitze

Tillitze Sogn er et sogn i Lolland Vestre Provsti (Lolland-Falsters Stift).

 

I 1800-tallet var Tillitze Sogn anneks til Dannemare Sogn. Begge sogne hørte til Lollands Sønder Herred i Maribo Amt. Trods annekteringen var de to selvstændige sognekommuner. Ved kommunalreformen i 1970 blev både Dannemare og Tillitze indlemmet i Rudbjerg Kommune, der ved strukturreformen i 2007 indgik i Lolland Kommune.

dannemare2.PNG

Dannemare

Landsbyen Dannemare ligger i Lolland kommune, Region Sjælland. Dannemare er beliggende 11 km fra Nakskov, til Maribo er der 26 km, mens turen til Rødby er på 18,5 km. Den nærmeste togstation er Avnede 10 km væk. Landsbyen indgår med nabolandsbyerne, mod øst Gloslunde og mod nordvest Tillitse, i et flere kilometer langt bebygget strøg med varieret tæthed.
Dannemares centrum udgøres af parken på den gamle præsteeng med kirken og de plejeboliger Rønnebærparken i baggrunden.

FUN FACT: I Dannemare er gennemsnitsalderen 54 år og det fleste der bor i Dannemare er singler. *

Her kan du læse mere om Dannemare by:
Lolland Lever Livet >>

Museum Lolland-Falster, Dannemare 1970-2016 >>

*Danmarks Statistik 2021

gloslunde.PNG

Gloslunde

Gloslunde Sogn er et sogn i Lolland Vestre Provsti (Lolland-Falsters Stift).

I 1800-tallet var Græshave Sogn anneks til Gloslunde Sogn. Begge sogne hørte til Lollands Sønder Herred i Maribo Amt. Gloslunde-Græshave sognekommune blev ved kommunalreformen i 1970 indlemmet i Rudbjerg Kommune, der ved strukturreformen i 2007 indgik i Lolland Kommune.

græshave.PNG

Græshave

Græshave Sogn er et sogn i Lolland Vestre Provsti (Lolland-Falsters Stift).'

I 1800-tallet var Græshave Sogn anneks til Gloslunde Sogn. Begge sogne hørte til Lollands Sønder Herred i Maribo Amt. Gloslunde-Græshave sognekommune blev ved kommunalreformen i 1970 indlemmet i Rudbjerg Kommune, der ved strukturreformen i 2007 indgik i Lolland Kommune.

Vestenskov

Vestenskov

Vestenskov er beliggende på Vestlolland i Lolland kommune.

 

Vestenskov er en lille landsby med under 200 indbyggere.

Den første skole i Vestenskov blev opført i 1855.  De ældste af de nuværende bygninger er opført i 1911, men størstedelen af bygningerne er fra 1963.

 

Skolen fungerede som folkeskole i Rudbjerg kommune frem til 2010. Skolen husede frem til lukningen både SFO og børnehave.

Langø

Langø

Langø som er landfast, ligger 12 km sydvest fra Nakskov på Lolland.

 

Langø består at ca. 240 husstande. De ældste huse er godt 100 år gamle. Der er bygget mange nye huse for 30-40 år siden.

 

I Langøparken findes både lejeboliger og andelsboliger. Fibernet er nedgravet i 2009, så der er mulighed for at have hjemmearbejdsplads.

 

Fjorden er usædvanlig smuk og et fantastisk rekreativt område, der er mulighed for kajaksejlads, fugle- og fisketure, kitesurfing og sejlture.

bottom of page